Да се не заборавиЗанимљивости

БЕОГРАД: Концерт „Хора славистаˮ (17. 6. 2018)

Хор слависта одржаће концерт традиционалних песама словенских народа у башти Галерије Полет, у недељу 17. 6. од 20.00 ч., чиме ће обележити завршетак још једне успешне сезоне. Очекују вас композиције на руском, српском, украјинском, бугарском, белоруском, словачком и чешком језику.

Један од основних циљева који обједињује ове младе људе јесте промовисање словенске културе, очување традиционалних вредности и неговање пријатељства кроз снагу музике и песме.

Хор слависта настао је на Филолошком факултету на Катедри за славистику 2007. године. Својим интересовањем за музику словенских народа веома брзо привукли су пажњу шире публике. Под руководством лектора Александре Матрусове до 2010. године Хор је наступао пред студентима, професорима, књижевницима, као и пред државним службеницима, амбасадорима и многим другим високим званичницима.

https://www.youtube.com/watch?v=SYL4W56mTjs

Драгоцено искуство за младе хористе било је учешће на Академији православне музике 2009. године у Санкт Петербургу. Одржали су концерт и у Великом Новгороду, учествовали у наступима под диригентском палицом еминентних руских диригената, а најзначајније је учешће у литургији на острву Валаам.

Поред многих наступа на Београдском универзитету, у Руском дому, руској, белоруској, пољској и другим амбасадама, хор се поноси наступом на сцени велике сале Центра Сава на концерту посвећеном осамдесетој годишњици Руског дома у Београду, као и учешћем на промоцији књиге генерала Леонида Решетњикова, директора Руског института за стратешка истраживања председника Руске Федерације Владимира Путина (РИСИ), и хуманитарним концертима на Филолошком факултету и у Руском дому. Од 2010. године до јесени 2014. године Хор слависта наступао је под руководством професора Мине Ђурић, а од 2014. под руководством је Ане Грујић, професора руског језика.

УМЕТНОСТ ЗА СВЕ!

ПОДРЖИТЕ РАД ХОРА СЛАВИСТА ПЛАЋАЊЕМ МУЗИЧКОГ ДИНАРА НА САМОМ УЛАЗУ У ПОЛЕТОВУ БАШТУ!

Минимални прилог: 150,00 динара

Извор: YOUTUBE

https://www.youtube.com/watch?v=Nhk38WqlKn0

Print Friendly, PDF & Email
Sanja Vukovic

Sanja Vukovic

Драгољуб_Павловић
Претходни чланак

Рођен је историчар, професор, политичар и академик Драгољуб Дража Павловић

Геца Кон
Наредни чланак

О животу Геце Кона, познатог београдског књижара (1)