АктуелностиЉудиНа данашњи дан

Умро је вајар и професор Милун Видић

На данашњи дан, 15. новембра 2007. године у Београду је умро вајар и професор Милун Видић.

Рођен је 9. марта 1939. године у селу Роге, а Академију ликовних уметности и постдипломске студије je завршио у Београду.

Био је члан УЛУС-а и почевши од 1967. године je учествовао на многобројним групним изложбама, као и самостално, у земљи и иностранству.

Од 1977. године je радио на Академији уметности у Новом Саду, где је прошао сва звања од асистента до редовног професора за предмет вајање са технологијом, да би 1994. године прешао на Факултет примењених уметности у Београду и био професор за предмет вајање до своје пензије, 2004. године.

За своја дела, која се налазе у бројним музејима и галеријама, попут Народног музеја и Музеја савремене уметности у Београду, добио је многе награде и признања.

Милун Видић је сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.

Од важних догађаја у вези са Србијом на овај дан издвајамо још:

1919. године основан је УЛУС;
1942. године рођен је глумац Драган Зарић;
1976. године преминуо је бард српског глумишта Миливоје Живановић;
2009. године преминуо је патријарх српски Павле.

MK

MK

Фондација Српски Легат је основана са циљем да својим активностима очува историју, традицију и културу Србије и подсети на лепе и светле тренутке српске историје како би инспирисали садашње и будуће грађане Србије, њихово достојанство и националне вредности које су временом потиснуте и делимично заборављене.

untitled2
Претходни чланак

КРАЉЕВИЋ ПЕТАР И КНЕГИЊА ЗОРКА

unnamed
Наредни чланак

ЊЕГОШ: МОГ НАСЛЕДНИКА ЧУЋЕ ЦИЈЕЛА ЕВРОПА