АктуелностиЉудиНа данашњи дан

Умро је спортски коментатор Владан Стојаковић

На данашњи дан, 18. децембра 1997. године умро је спортски коментатор Владан Стојаковић. Рођен је 8. фебруара 1927. године у Београду, а почетком шездесетих година постао је члан спортске редакције ТВ Београд. Током наредне три деценије преносио је многе важне спортске догађаје, највише фудбалске утакмице, и водио рубрику „Кутак за спорни тренутак“ у изузетно гледаној емисији „Индирект“. Такође, иза овог новинара карактеристичне боје гласа и стила преношења утакмица, остали су и многи гафови и лапсуси којих се и дан-данас већина нас радо сећа.

Од важних догађаја у вези са Србијом на овај дан издвајамо још:

1845. године рођен је политичар, дугогодишњи председник владе Краљевине Србије и Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, оснивач и вођа Народне радикалне странке, Никола Пашић;
1927. године рођен је геолог-палеонтолог, професор и академик Никола Пантић;
1950. године рођен је историчар уметности и професор Мирослав Тимотијевић;
2006. године умро је спортски новинар Срђан Кнежевић.

 

MK

MK

Фондација Српски Легат је основана са циљем да својим активностима очува историју, традицију и културу Србије и подсети на лепе и светле тренутке српске историје како би инспирисали садашње и будуће грађане Србије, њихово достојанство и националне вредности које су временом потиснуте и делимично заборављене.

dusan-jaksic
Претходни чланак

Умро је глумац и певач Душан Јакшић

prirodanjacki
Наредни чланак

Основан је Природњачки музеј у Београду