АктуелностиЉудиНа данашњи дан

Умро је новинар Милисав Милић

На данашњи дан, 26. децембра 2006. године умро је новинар, радио и телевизијски репортер и уредник Милисав Милић. Рођен је 1939. године у Букошу, код Вучитрна, где је ишао у основну школу, да би потом средњу похађао у Звечану и заршио Правни факултет у Приштини. Новинарством је почео да се бави у омладинским гласилима у Косовској Митровици, где је био и главни и одговорни уредник Градске трибине младих. Једно време је био дописник „Борбе“ и Радио Приштине из Косовске Митровице, а онда је прешао у Приштину и 1965. године постао дописник Радио Београда из овога града. Половину радног века провео је као дописник Телевизије Београд са Косова и Метохије и шеф дописништва РТС-а у Приштини, а после НАТО бомбардовања наше земље, и повлачења војске, Милић је остао у Приштини покушавајући да одржи редакције програма на српском језику на РТ Приштини. Како у томе није успео, са колегама је у Косовској Митровици основао ТВ Мост и био његов први директор. Упоредо је радио и у локалним листовима, а сарађивао је и са „НИН“-ом, „Дугом“, „Илустрованом политиком“ и другим недељницима. Био је председник Друштва новинара Косова, председник Актива новинара дописника са Косова и Метохије и председник Савеза новинара Југославије, а сматра се за једног од најбољих хроничара догађаја у јужној покрајни од Другог светског рата до данас.

Од важних догађаја везаних за Србију на овај дан издвајамо још:
1927. године рођена је позоришна, телевизијска и радио редитељка, театролог, и професорка глуме Факултета драмских уметности у Београду, Огњенка Милићевић;
2013. године умро је глумац Рајко Продановић.

MK

MK

Фондација Српски Легат је основана са циљем да својим активностима очува историју, традицију и културу Србије и подсети на лепе и светле тренутке српске историје како би инспирисали садашње и будуће грађане Србије, њихово достојанство и националне вредности које су временом потиснуте и делимично заборављене.

vuckovic
Претходни чланак

Умро је композитор и диригент Војислав Вучковић

320px-СтефанСтратимировић
Наредни чланак

Рођен је митрополит Стефан Стратимировић