АктуелностиДа се не заборавиЗанимљивости

Свети владика Николај: РЕЧИ ГОСПОДЊЕ

Рекао је да је дошао с неба. А људи су једино још од неба очекивали помоћ и спасење.

Рекао је да је Он светлост света. А људи су грцали у тами и робовали кнезу таме.

Рекао је још да је Он врата. А људи су вековима пипали по лавиринту живота да би нашли врата за неки бољи живот.

Још је рекао да је Он васкрсење; да ће себе васкрснути кад га неверници убију и да ће васкрснути и све оне који Њега верују и љубе.

Још је рекао да је Он победио свет, да је видео сатану где као муња спада с неба у понор. А свету је неопходан био Победилац зла, лажи и насиља, што је од сатане долазило и кроз људе дејствовало.

Још је рекао да ће на крају времена, на концу драме људске историје, Он опет доћи, у сили и слави, да сабере живе и мртве, да их разлучи на десно и на лево, и да изрекне последњи праведни Суд над свима. Сходно томе, праведници ће ући у вечно блаженство, а непокајани грешници биће бачени у вечну муку.

Још је рекао да му се од Оца даде сва власт на небу и на земљи. Према томе, нико не може без Њега, и мимо Њега, а најмање против Њега учинити неко добро, ни себи, ни другима. И да је само једно име под сунцем дато људима за спасење, а то је име Господа Исуса Христа Сина Божијег, Месије, Спаситеља.

 

Извор: Српски православни буквар, Митрополија црногорско-приморска ‒ ИИУ „Светигора” Цетиње ‒ Библиотека „Дјечије књиге” Коло, Београд ‒ Цетиње, 2012, стр. 43.

Sanja Vukovic

Sanja Vukovic

Mirjana_in_Belgrad_339
Претходни чланак

Рођена је књижевница Мирјана Стефановић

Olga-Jancic-atelje-Senjak
Наредни чланак

Умрла је вајарка Олга Јанчић