Да се не заборавиЗанимљивости

СМЕДЕРЕВО: Изложба „Смедеревска тврђава – од престонице до споменика културеˮ

Поводом Дана Музеја у Смедереву у четвртак 12. априла у 13.00 часова биће приређено свечано отварање нове основне поставке смедеревског музеја Смедеревска тврђава – од престонице до споменика културе.

Изложба Смедревска тврђава – од престонице до споменика културе је нова поставка Музеја у Смедереву која афирмише комплексно наслеђе овог изузетног локалитета. Прича о Тврђави је уједно прича о Србији 15. века, деспоту Ђурђу Бранковићу и „проклетојˮ Јерини, кулучењу под Турцима, разорном Првом и Другом светском рату, обнови и проглашењу за споменик културе. Нова поставка даје најцеловитији приказ Смедеревске тврђаве до сада. На овај начин креиран је нов оквир за њено познавање и разумевање.

Изложба Смедеревска тврђава – од престонице до споменика културе је саставни део Пројекта реконструкције сталне поставке чијом реализацијом Музеј настоји да прерасте у полигон за активно учешће и интерактивно учење, који подстиче критички и аутономни поглед на друштво, околину и историју. Она је место сусрета и дијалога, и простор који пружа задовољство и разоноду подједнако локалном становништву и туристима.

Поставка је реализована захваљујући финаснијској подршци Министарства културе и информисања Републике Србије и Града Смедерева.

Извор: http://www.srbija.travel/вести/–e————12–2018-.n-6512.291.html

Извор: YOUTUBE

Sanja Vukovic

Sanja Vukovic

dzet
Претходни чланак

Рођен је Влада Јанковић Џет

pexels-photo-87584
Наредни чланак

У ПОЧЕТКУ БЕШЕ РЕЧ