АктуелностиЉудиНа данашњи дан

Рођена је каратисткиња Тања Петровић

На данашњи дан, 25. јуна 1967. године у Београду је рођена каратисткиња Тања Петровић. Иако се бавила и другим спортовима, попут тениса и атлетике, коначно се ипак определила за карате, и потом освојила све што се може у том спорту. Била је 27 пута првак државе, првак Балкана, првак Јапана, првак Америке, вишеструки првак Европе и првак света, док уз то још има и више других и трећих места. Оснивач је, тренер и председник једног карате клуба, као и члан многих удружења, асоцијација, федерација и савеза, а такође је завршила и Правни факултет. Срећан рођендан!

Од важних догађаја у вези са Србијом на овај дан издвајамо још:

1891. године умро је књижевник прота Васа Живковић;
1913. године у болници у Скопљу, где је смештен после рањавања, умро је од колере Љубомир Јовановић Чупа, српски новинар и један од вођа удружења „Уједињење или смрт“;
1952. године рођен је музичар Љубиша Стојановић Луис;
1989. године рођен је архитекта Милутин Борисављевић;
1991. године Словенија и Хрватска донеле су одлуку о издвајању из СФРЈ.

 

 

MK

MK

Фондација Српски Легат је основана са циљем да својим активностима очува историју, традицију и културу Србије и подсети на лепе и светле тренутке српске историје како би инспирисали садашње и будуће грађане Србије, њихово достојанство и националне вредности које су временом потиснуте и делимично заборављене.

mika antic
Претходни чланак

Умро је песник Мирослав Мика Антић

Miloš_Blagojević,_SANU
Наредни чланак

Умро је историчар и академик Милош Благојевић