АктуелностиЉудиНа данашњи дан

Рођен је одбојкаш Владимир Грбић

На данашњи дан, 14. децембра 1970. године у Клеку је рођен одбојкаш Владимир Грбић.

С обзиром да му је отац био одбојкаш, у том спорту је био практично од рођења. Са осам година почео је да тренира у Банату и прошао све репрезентативне селекције, после чега је играо у Војводини, у загребачкој Младости, па поново кратко у Војводини, одакле је отишао у Падову.

Од те 1992. године играо је највише у италијанским клубовима, али наступао је и за Сао Пауло из Бразила, јапанску Осаку, грчки ПАОК, Динамо из Москве, да би клупску каријеру завршио 2009. године у истанбулском Фенербахчеу, освојивши више националних шампионата и купова као и неколико европских трофеја.

Са репрезентацијом је играо на свим великим такмичењима и освојио једно Европско првенство и Олимпијске игре, уз још по једно сребро са Европског првенства, Светског првенства и Медитеранских игара, као и две европске бронзе, једну олимпијску и једну из Светске лиге.

Владимир Грбић је више пута проглашаван за најбољег спортисту наше земље, а од 2011. године је и члан одбојкашке Куће славних.

Срећан рођендан!

Од важних догађаја у вези са Србијом на овај дан издвајамо још:

1934. године рођена је глумица Ружица Сокић;
1947. године рођена је глумица Светлана Бојковић;
1947. године основано је Библиотекарско друштво Србије.

Print Friendly, PDF & Email
MK

MK

Фондација Српски Легат је основана са циљем да својим активностима очува историју, традицију и културу Србије и подсети на лепе и светле тренутке српске историје како би инспирисали садашње и будуће грађане Србије, њихово достојанство и националне вредности које су временом потиснуте и делимично заборављене.

Теодора Марчета у улози Ане Карењине
Претходни чланак

АНА КАРЕЊИНА У ИНЂИЈИ

grb
Наредни чланак

Усвојен је основни грб Београда