Institucije

Pokrovitelj knjige i filma Tragovima velikana – Radmila Savićević – Prva i poslednja

Retko imamo dovoljno prostora da kažemo nešto više o našim pokroviteljima, sa čijom podrškom naši tekući projekti i zacrtani ciljevi iz dana u dan postaju realnost. Fondacija Srpski legat je veoma zahvalna Delta Fondaciji i kompaniji Delta holding na pokroviteljstvu edicije Tragovima velikana i premijernom izdanju posvećenom glumici Radmili Savićević.
U današnje vreme teško je naći kompaniju koja je spremna da bude pokrovitelj projekata iz kulture koja to radi profesionalno i deleći zajedničke sisteme vrednosti. Često smo okrenuti socijalnim problemima jer smo društvo koje dugo već nije ekonomski stabilno i većina stanovništva je u svakodnevnoj grčevitoj borbi za opstanak. U isto vreme kada se postavi pitanje najvećim ekspertima iz oblasti ekonomije, kako izaći iz ove situacije, svi imaju jedan odgovor: Promena sistema vrednosti.
A kako se taj sistem menja? Najčešće i skoro jedinstveni odgovor je razvojem i jačanjem kulture nacije sopstvenog identiteta. Veliko hvala kompaniji Delta holding što to prepoznaje.

Evo i same reči pokrovitelja u knjizi Radmila Savićević – Prva i poslednja:
“Ako je po nečemu Srbija deo sveta, onda je to srpsko glumište. Teško je pobrojati sve velikane iz proteklih decenija koji se s pravom mogu svrstati u evropski umetnički krem, pozorišni, filmski i televizijski. Zbog toga ne treba mnogo obrazlagati potrebu, ali i obavezu, da za sva vremena sačuvamo sve ove ljude koji su nam, nezaboravnim rolama, ulepšavali život i „terali“ na smeh i na suze, a naše društvo i zemlju činili s razlogom ponosnim.
U ovoj knjizi govorimo o Radmili Radi Savićević. Ženi velikog dara i još veće energije. Velikoj glumici koja nam je ostavila glavne uloge za nezaborav i majstorski kreirane epizode. Ljubimici najšire publike, ali i najstrože stručne javnosti.
Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv Srpskog legata da budemo deo ovog projekta. Da knjigom podsetimo savremenike na značajnu umetnicu sa kojom su živeli, da potomke upoznamo sa velikanom glumišta koga nisu imali prilike da gledaju.
Naša je obaveza da, gradeći modernu Srbiju 21. veka, sačuvamo tradiciju i ono najbolje u njoj. Radmila Savićević je deo tog najboljeg.”
DELTA HOLDING

Print Friendly, PDF & Email
Srpski Legat

Srpski Legat

Fondacija Srpski Legat je osnovana sa ciljem da svojim aktivnostima očuva istoriju, tradiciju i kulturu Srbije i podseti na lepe i svetle trenutke srpske istorije kako bi inspirisali sadašnje i buduće građane Srbije, njihovo dostojanstvo i nacionalne vrednosti koje su vremenom potisnute i delimično zaboravljene.

kis
Prethodni članak

Rođen je književnik i akademik Danilo Kiš

vd
Naredni članak

Rođen je bubnjar Ivica Vdović Vd