Институције

Покровитељ књиге и филма Траговима великана – Радмила Савићевић – Прва и последња

Ретко имамо довољно простора да кажемо нешто више о нашим покровитељима, са чијом подршком наши текући пројекти и зацртани циљеви из дана у дан постају реалност. Фондација Српски легат је веома захвална Делта Фондацији и компанији Делта холдинг на покровитељству едиције Траговима великана и премијерном издању посвећеном глумици Радмили Савићевић.
У данашње време тешко је наћи компанију која је спремна да буде покровитељ пројеката из културе која то ради професионално и делећи заједничке системе вредности. Често смо окренути социјалним проблемима јер смо друштво које дуго већ није економски стабилно и већина становништва је у свакодневној грчевитој борби за опстанак. У исто време када се постави питање највећим експертима из области економије, како изаћи из ове ситуације, сви имају један одговор: Промена система вредности.
А како се тај систем мења? Најчешће и скоро јединствени одговор је развојем и јачањем културе нације сопственог идентитета. Велико хвала компанији Делта холдинг што то препознаје.

Ево и саме речи покровитеља у књизи Радмила Савићевић – Прва и последња:
“Ако је по нечему Србија део света, онда је то српско глумиште. Тешко је побројати све великане из протеклих деценија који се с правом могу сврстати у европски уметнички крем, позоришни, филмски и телевизијски. Због тога не треба много образлагати потребу, али и обавезу, да за сва времена сачувамо све ове људе који су нам, незаборавним ролама, улепшавали живот и „терали“ на смех и на сузе, а наше друштво и земљу чинили с разлогом поносним.
У овој књизи говоримо о Радмили Ради Савићевић. Жени великог дара и још веће енергије. Великој глумици која нам је оставила главне улоге за незаборав и мајсторски креиране епизоде. Љубимици најшире публике, али и најстроже стручне јавности.
Са задовољством смо прихватили позив Српског легата да будемо део овог пројекта. Да књигом подсетимо савременике на значајну уметницу са којом су живели, да потомке упознамо са великаном глумишта кога нису имали прилике да гледају.
Наша је обавеза да, градећи модерну Србију 21. века, сачувамо традицију и оно најбоље у њој. Радмила Савићевић је део тог најбољег.”
ДЕЛТА ХОЛДИНГ

Print Friendly, PDF & Email
Српски Легат

Српски Легат

Фондација Српски Легат је основана са циљем да својим активностима очува историју, традицију и културу Србије и подсети на лепе и светле тренутке српске историје како би инспирисали садашње и будуће грађане Србије, њихово достојанство и националне вредности које су временом потиснуте и делимично заборављене.

kis
Претходни чланак

Рођен је књижевник и академик Данило Киш

vd
Наредни чланак

Рођен је бубњар Ивица Вдовић Вд