Da se ne zaboraviZanimljivosti

KOLARAC: PROMOCIJA 109. KOLA SRPSKE KNJIŽEVNE ZADRUGE

Pozivamo vas na predstavljanje

109. REDOVNOG KOLA SKZ I DIVOT-IZDANJA KOLA

Kolo SKZ tradicionalno se predstavlja u Zadužbini Ilije M. Kolarca (Mala sala). Svečanost je zakazana za četvrtak, 14. decembar, s početkom u 19.30. Ova godina je posebno značajna jer Zadruga obeležava 125 godina od osnivanja.

U okviru ovogodišnjeg, 109. KOLA SKZ objavljeni su sledeći naslovi: Izabrani spisi Lukijana iz Samosate, Kompozicija Gorskog vijenca Jovana Deretića, Znameniti Srbi o Hrvatima Vasilija Đ. Krestića, Preživeti do sutra Grozdane Olujić, Izabrane pesme Dobrice Erića i Ogledi, Knjiga druga Mišela de Montenja.

Zadruga je štampala i ponovljena izdanja KOLA, u divot-opremi: Plutarhov O negovanju duševnog mira i zadovoljstva, Put srpskog jezika i pisma J. Stojanović, Kukavičju pilad L. Dragića, Prahu oca poezije M. Bećkovića, Sabrana dela S. Prvovenčanog i Njegoševo pesništvo M. Lompara.

Posetioci književne večeri moći će da preuzmu kupon za popust na naslove 109. Kola. Takođe, svako ko želi moći će da popuni pristupnicu za članstvo u SKZ.

U programu će učestvovati:
Zorica Bečanović Nikolić, Gordan Maričić, Vasilije Krestić, Milo Lompar, Zorana Opačić, Dragan Hamović, Labud Dragić i Matija Bećković
Glumice: Ivana Žigon i Jovana Stević
Uvodna reč: Dragan Lakićević

Ulaz je slobodan.

DOBRO DOŠLI!

Prisustvo na promociji možete potvrditi putem Fejsbuka:

https://www.facebook.com/events/505753346446821/

Članska karta SKZ

Članska karta SKZ

 

Sanja Vukovic

Sanja Vukovic

135-Velika-pivara
Prethodni članak

Počela je „Svetoandrejska skupština“

nikanor
Naredni članak

Rođen je književnik, pesnik, crkveni govornik i vladika pakrački Nikanor Grujić