Да се не заборавиЗанимљивости

БЕОГРАД: ИСТОРИЈА СРПСКЕ ДРАМЕ – ПОТРЕБА ИЛИ УТОПИЈА

У среду 6. децембра, 19 часова, у Студентском културном центру (Краља Милана 48) биће одржана књижевна трибина Историја српске драме – потреба или утопија поводом књиге Велико доба. Историја развитка драме у српској књижевности XVIII и XIX века проф. др Зорице Несторовић.

На трибини ће говорити:

Јелена Ковачевић

Ливија Екмечић

Марија Благојевић

Јелица Живановић

Аутор Зорица Несторовић

Уредник Весна Капор

 

„Ово је књига синтезе. Јер, у њој се води дијалог свих оних прега­лаца на пољу истраживања српске драме који су обележили време за нама; у њој се сусрећу погледи које српска књижевна, позоришна и културна историја упућују ка феноменима који су маркирали исто­рију развитка драме у српској књижевности 18. и 19. века; (…)”
„(…) у њој се преплићу резултати наших истраживања драме која су пресенчи­ла последње две деценије нашег научног и предавачког рада; у њој се – чему смо посебно тежили – потврђује почетна премиса нашег ис­траживања да нам је синтеза развоја српске драме не само потребна, већ и да је могућа. Она је мали знак сећања на оснивање Театра на Ђумруку (1841) у години његове 175-годишњице и Српског народног позоришта у Новом Саду поводом 155 година његовог рада.”

Зорица Несторовић

Sanja Vukovic

Sanja Vukovic

Фото: Новости
Претходни чланак

Умро је књижевник, преводилац и историчар књижевности Милан Ђоковић

pedagoski-muzej-beograd
Наредни чланак

Основан је Педагошки музеј у Београду