AktuelnostiDa se ne zaboraviZanimljivosti

BEČ: Prosvjetina škola srpskog jezika

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta iz Beča poziva zainteresovane da upišu svoje najmlađe u Prosvjetinu školu srpskog jezika.

Prosvjetina škola pruža jedinstvenu mogućnost u Beču da deca nauče i podignu nivo znanja srpskog jezika i ćiriličnog pisma, da saznaju više o sebi, svom narodu i kulturi, dobiju više samopouzdanja i budu ponosni na svoje poreklo.

Samo ako dobro zna svoj jezik, dete će moći da kvalitetno nauči i strani. Samo ako dobro nauči svoj maternji, imaće veću mogućnost izbora i obrazovanja.

Ukoliko dobro zna svoj jezik, korene, tradiciju i identitet, lakše će se snaći u društvu, biće bolja osoba i imaće više šansi za uspeh, kako u zemlji u kojoj živi, tako i u otadžbini. Deca će steći dovoljno znanja da se ne stide svoga rodnog kraja, svoga naroda i zemlje iz koje potiču, već da budu dobri primeri i pozitivni predstavnici svog naroda i ravnopravni građani zemlje u kojoj žive.

Kroz rad i učenje sa vrsnim pedagozima, druženje sa vršnjacima, izlete i ekskurzije, susrete sa odabranim gostima, zanimljive projekte i aktivnosti, svi učesnici imaju priliku da u dobroj atmosferi razviju svoje sposobnosti, kako u znanju jezika i kulture, tako i u kreativnom smislu. U školi postoje predškolske grupe Mala pričaonica, šareni i zanimljivi Likovni razred, a deluje i sjajni i vrlo uspešni Mali hor Prosvjete, koji je tek lepa priča za sebe.

Tokom proteklih pet godina kroz projekat Prosvjetina škola srpskog jezika prošlo je više od hiljadu devojčica i dečaka.

Nastava će se održavati svake nedelje 12:00–14:00 časova na tri adrese. Osim u prostorijama Hrama Vaskrsenja Hristovog, nastava će se održavati i u prostorijama Hrama Rođenja Presvete Bogorodice i u 3. Bečkom okrugu.

Škola je besplatna!

Nastava je predviđena za decu 7–14 godina: nastava srpskog jezika, učenje ćirilice, kulture i istorije srpskog naroda.

Prijavljivanje se sastoji od popunjavanja formulara. Opširnije informacije mogu se pronaći na veb sajtu SPKD Prosvjeta (http://www.prosvjeta.at/).

Projekat je sufinansiran od strane Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu a podršku je pružila Eparhija austrijsko-švajcarska.

IZVOR: http://www.rts.rs/page/rts/ci/Dijaspora/story/1516/vesti/3248516/prosvjetina-skola-srpskog-jezika-u-becu.html i https://www.facebook.com/SPKD.Prosvjeta.Austrija/?ref=profile_intro_card

Sanja Vukovic

Sanja Vukovic

Podloga - Copy - Copy - Copy (3)
Prethodni članak

MISAO DANA

Nikola_Grbić_2016
Naredni članak

Rođen je selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić