АктуелностиДа се не заборавиЗанимљивости

БЕЧ: Просвјетина школа српског језика

Српско просвјетно и културно друштво Просвјета из Беча позива заинтересоване да упишу своје најмлађе у Просвјетину школу српског језика.

Просвјетина школа пружа јединствену могућност у Бечу да деца науче и подигну ниво знања српског језика и ћириличног писма, да сазнају више о себи, свом народу и култури, добију више самопоуздања и буду поносни на своје порекло.

Само ако добро зна свој језик, дете ће моћи да квалитетно научи и страни. Само ако добро научи свој матерњи, имаће већу могућност избора и образовања.

Уколико добро зна свој језик, корене, традицију и идентитет, лакше ће се снаћи у друштву, биће боља особа и имаће више шанси за успех, како у земљи у којој живи, тако и у отаџбини. Деца ће стећи довољно знања да се не стиде свога родног краја, свога народа и земље из које потичу, већ да буду добри примери и позитивни представници свог народа и равноправни грађани земље у којој живе.

Кроз рад и учење са врсним педагозима, дружење са вршњацима, излете и екскурзије, сусрете са одабраним гостима, занимљиве пројекте и активности, сви учесници имају прилику да у доброј атмосфери развију своје способности, како у знању језика и културе, тако и у креативном смислу. У школи постоје предшколске групе Мала причаоница, шарени и занимљиви Ликовни разред, а делује и сјајни и врло успешни Мали хор Просвјете, који је тек лепа прича за себе.

Током протеклих пет година кроз пројекат Просвјетина школа српског језика прошло је више од хиљаду девојчица и дечака.

Настава ће се одржавати сваке недеље 12:00–14:00 часова на три адресе. Осим у просторијама Храма Васкрсења Христовог, настава ће се одржавати и у просторијама Храма Рођења Пресвете Богородице и у 3. Бечком округу.

Школа је бесплатна!

Настава је предвиђена за децу 7–14 година: настава српског језика, учење ћирилице, културе и историје српског народа.

Пријављивање се састоји од попуњавања формулара. Опширније информације могу се пронаћи на веб сајту СПКД Просвјета (http://www.prosvjeta.at/).

Пројекат је суфинансиран од стране Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону а подршку je пружила Епархија аустријско-швајцарска.

ИЗВОР: http://www.rts.rs/page/rts/ci/Dijaspora/story/1516/vesti/3248516/prosvjetina-skola-srpskog-jezika-u-becu.html и https://www.facebook.com/SPKD.Prosvjeta.Austrija/?ref=profile_intro_card

Sanja Vukovic

Sanja Vukovic

Подлога - Copy - Copy - Copy (3)
Претходни чланак

МИСАО ДАНА

Nikola_Grbić_2016
Наредни чланак

Рођен је селектор одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић