Да се не заборавиЗанимљивости

АНА КАРЕЊИНА У ИНЂИЈИ

У недељу 3. децембра пред пуном салом Културног Центра у Инђији одиграна је монодрама Ана у извођењу Теодоре Марчете, младе глумице овог града. Дело је настало на основу класика светске књижевости, романа Ана Карењина великог руског писца Лава Толстоја. Из овог романа преузети су карактеристични монолози Ане Карењине, који су затим драматуршки обрађени и издвојени из целине сада чине целину за себе те настављају свој живот у монодрами Ана.

– Идеја за монодраму настала је када сам уписала мастер студије, а жеља за радом на делу Ана Карењина постојала је од прве године Академије – истакла је Теодора.

Марчета је публици дочарала Ану кроз јаку емоцију, а представа је постављена као да се дешава на железничкој станици пред кобни чин самоубиства. У суштини она и представља њена сећања пред худу смрт. Игра светла и таме само је дочарала утисак да се ради о  железничкој станици. Том утиску допринели су и звукови воза. Тиме је све било заокружено да би се добио осећај да се ради о последњим тренуцима живота главне јунакиње романа.

– Најзанимљивије ми је било што сам постепено откривала колико смо нас две по карактеру сличне. Уживала сам да пратим Анин мисаони ток и пишем драматизацију. Уживала сам у свему заиста, и сада уживам играјући – казује нам млада глумица.

Фото: Мила Пејић

Фото: Мила Пејић

– Обузме ме срећа и понос што сам успела у ономе што сам желела, и о чему сам сањала дуго, дуго, а то је да играм Ану – појашњава нам Теодора, а та њена осећања успешно је пренела и на публику која није остала равнодушна ни у једном тренутку у току извођења представе. Млада глумица држала је пажњу а сваки следећи тренутак био је јединствен и непоновљив.

А Теодора Марчета позива све наше читаоце да дођу у најлепше место на свету – храм Талије – позориште и да уживају у свим причама које нам глумци доносе.

Вукашин Вукмировић

Print Friendly, PDF & Email
Sanja Vukovic

Sanja Vukovic

nikanor
Претходни чланак

Рођен је књижевник, песник, црквени говорник и владика пакрачки Никанор Грујић

Vanja-Grbić
Наредни чланак

Рођен је одбојкаш Владимир Грбић