АктуелностиДогађаји

Књига Траговима великана – Радмила Савићевић – Прва и последња

„Радмила Савићевић – Прва и последња“, премијерно издање из едиције “Трaговима великана”, је књига коју најзад можете купити широм Србије у књижарама Делфи, Вулкан и Службени гласник.
Овим поводом Фондација Српски Легат жели да се захвали свима, који су радили на пројекту посвећеном овој сјајној личности и великану српског глумишта за сва времена.

На првом месту Дејану Ћирићу, на изузетном новинарском раду, који је у име Српског легата спровео истраживање и интервјуишући колеге и породицу Радмиле Савићевић све преточио у књигу коју ћете надамо се прочитати, и документарни филм који ће ускоро бити приказан. Хвала Ивици Лазовићу под чијим оком сви ови интервјуи су добили и свој живот на екрану, Сањи Шугић на огромном труду да ових 376 страна буде језички исправно, Душану Мишићу и компанији СтарДуст на прелепом дизајну и компанији Службени гласник на квалитетној штампи и професионалном односу.

Велико хвала људима који су омогућили да се ово спроведе, идејном творцу и ктитору пројекта Трaговима великана Горану Личанину и компанији Делта холдинг, која је прва компанија у Србији, која је препознала значај овог културолошког пројекта и постала покровитељ књиге и филма.
Огромно хвала и свима који су издвојили време учествујући у пројекту, делећи успомене на ову велику глумицу, и наравно свима онима који су нас подржавали у нашој визији и труду и то раде и данас.

Фондација Српски Легат

https://youtu.be/Wdz8_7ufV2E

Print Friendly, PDF & Email
Српски Легат

Српски Легат

Фондација Српски Легат је основана са циљем да својим активностима очува историју, традицију и културу Србије и подсети на лепе и светле тренутке српске историје како би инспирисали садашње и будуће грађане Србије, њихово достојанство и националне вредности које су временом потиснуте и делимично заборављене.

Previous post

Рођен је песник, писац, дипломата и академик Јован Дучић

Next post

Рођен је сердар Јанко Вукотић