AktuelnostiDogađaji

Knjiga Tragovima velikana – Radmila Savićević – Prva i poslednja

„Radmila Savićević – Prva i poslednja“, premijerno izdanje iz edicije „Tragovima velikana“, je knjiga koju najzad možete kupiti širom Srbije u knjižarama Delfi, Vulkan i Službeni glasnik.
Ovim povodom Fondacija Srpski Legat želi da se zahvali svima, koji su radili na projektu posvećenom ovoj sjajnoj ličnosti i velikanu srpskog glumišta za sva vremena.

Na prvom mestu Dejanu Ćiriću, na izuzetnom novinarskom radu, koji je u ime Srpskog legata sproveo istraživanje i intervjuišući kolege i porodicu Radmile Savićević sve pretočio u knjigu koju ćete nadamo se pročitati, i dokumentarni film koji će uskoro biti prikazan. Hvala Ivici Lazoviću pod čijim okom svi ovi intervjui su dobili i svoj život na ekranu, Sanji Šugić na ogromnom trudu da ovih 376 strana bude jezički ispravno, Dušanu Mišiću i kompaniji StarDust na prelepom dizajnu i kompaniji Službeni glasnik na kvalitetnoj štampi i profesionalnom odnosu.

Veliko hvala ljudima koji su omogućili da se ovo sprovede, idejnom tvorcu i ktitoru projekta Tragovima velikana Goranu Ličaninu i kompaniji Delta holding, koja je prva kompanija u Srbiji, koja je prepoznala značaj ovog kulturološkog projekta i postala pokrovitelj knjige i filma.
Ogromno hvala i svima koji su izdvojili vreme učestvujući u projektu, deleći uspomene na ovu veliku glumicu, i naravno svima onima koji su nas podržavali u našoj viziji i trudu i to rade i danas.

Fondacija Srpski Legat

https://youtu.be/Wdz8_7ufV2E

Print Friendly, PDF & Email
Srpski Legat

Srpski Legat

Fondacija Srpski Legat je osnovana sa ciljem da svojim aktivnostima očuva istoriju, tradiciju i kulturu Srbije i podseti na lepe i svetle trenutke srpske istorije kako bi inspirisali sadašnje i buduće građane Srbije, njihovo dostojanstvo i nacionalne vrednosti koje su vremenom potisnute i delimično zaboravljene.

ducic
Prethodni članak

Rođen je pesnik, pisac, diplomata i akademik Jovan Dučić

Brigadir_Janko_Vukotic
Naredni članak

Rođen je serdar Janko Vukotić